Kraftig vind til tross: Gårsdagen må ha vært en av de fineste byfjellene har kunnet by på i år. Snøen ligger på Vidden, og velger du riktig rute er det ikke noe problem å få seg en skikkelig skitur.

Fløyen klar for aking

På Fløyen er det 17 centimeter snø, og lysløypen er preparert. For de som ikke liker skigåing kan det kanskje heller friste med akeføre fra Fløyen til Skansemyren.

Til tross for det strålende været var det knapt et menneske å se på Ulriken i går. Helge Jensen var en av de få som valgte fjelltur fremfor julehandel. Så har han da også vært til topps hele 110 ganger så langt i år. Banen har han ikke tatt siden han giftet seg — på Ulriken - for to og et halvt år siden.

I går smurte han skiene med blå Swix og la i vei mot Borgaskaret. Der fikk han nyte naturen i ensomhet.

— Det er tydelig at folk synes det er kjekkere å gå på Lagunen enn på fjellet. Lørdag er ikke lenger en turdag, men en handledag, sier Jensen. Selv avskyr han kjøpesentre.

På ski i juni

— Det er så mange ruter på byfjellene som folk ikke er klar over. Jeg vet om flere fine steder der jeg aldri ser et menneske. Men trafikken har nok økt på de mest populære stiene. Det ser du på slitasjen i terrenget.

For alle som ikke har tid til slike sysler midt i julestrien, byr det seg forhåpentligvis muligheter også etter nyttår. Jensens rekord er skitur på Vidden 13. juni.

Noen foretrekker skøyter fremfor ski, og glemmer at isen ikke er trygg. I Fyllingsdalen har politiet sett mange barn som leker på tynn is. Politiet minner foreldrene om at leken kan være livsfarlig.

TROFAST VANDRER: Helge Jensen lot julevasken vente og la til fjells for 110. gang i år. Han var nesten alene, selv om Ulriken viste seg fra sin beste side.
Foto: Knut Strand