— Du vet etter to fine dager, trengte skiløypene litt påfyll, sier skientusiast og meteorolog Martin Grønnevet i Storm Weather Center til bt.no. Noen har nå evnen til å se det positive i alt også.

Klokken åtte i morges kom en front inn fra havet. Først vind og så kom det snø i bøtter og spann.

— Jeg regner med at det verste snøværet er over til lunsj, men det kan komme gløtt av sol innimellom og så en snøbyge til. Det vil nok snø i hele dag. På kysten kommer det opplett vær av og til, men i innlandet pakker det seg sammen og oppleves det nok mer som en kontinuerlig snøbyge, forklarer meteorologen.

I løpet av dagen regner han med at det i Bergen vil komme mellom ti og tjue hvite centimeter.

Kan bikke mot null

Det kommer til å holde seg kjølig utover kvelden, men vinden snur mer mot vest i ettermiddag. Dermed kan det bikke ned mot null i lavlandet og på Askøy og Sotra.

— Er vi heldig holder det seg under null i lavlandet. Det er ingen fare for skiføret på Fløyen, her vil det holde seg under null, lover Grønnevet.

Bra helg, men slaps på mandag

Grønnevet forteller at helgen ser positiv ut med rolige værforhold; med lite nedbør og vind. Lørdagen er litt usikker og trolig kommer det noen snøbyger lørdag formiddag. Utover ettermiddagen blir det bra og dette holder seg utover søndag formiddag. Sent søndag kommer mildværet

Mandag må du altså regne med blir den store slapsedagen. Nyt vinteren mens den er her.

Kolonne på Vikafjellet

Statens vegvesen har ikke fått melding om spesielt store problemer på grunn av snøen.

— Det er mye salt på veiene og snøen smelter relativt fort i lavlandet. I høyere strøk kan det være litt verre og mindre oversiktlig, sier vaktoperatør Marit Hove i Statens vegvesen til bt.no. Over Vikafjellet er det kolonnekjøring.

Heller ikke politiet hadde i formiddag fått melding om noen store trafikkproblemer på grunn av snøfallet.