Vind og snø preger trafikkbildet i Hordaland torsdag morgen, også flytrafikken. Da bt.no snakket med terminalsjef Alf Sognefest på Flestland, var det like før flyplassen ble åpnet.

— Vi har startet prosessen med å av-ise de 10-15 flyene som venter på å ta av, og det er også en del fly som er klare til å lande straks banen åpner, sa Sognefest til bt.no da.

Flesland var stengt frem til 07.40, ifølge Avinors driftssentral.

Snø og vind

Ingen fly kunne ta av fra eller lande på flyplassen i de første morgentimene. Kraftig vind gjorde det vanskelig å holde rullebanen fri for snø, fordi snøen ble blåst rundt.

— Det som også er spesielt i dag, er denne underkjølingen som gjør at banen er islagt, sier Sognefest.

I og med at kuldebølgen har vart i ukesvis, ligger telen langt ned i jorden. Bakken fungerer som en fryseboks, og regnet blir til is med en gang det treffer veien.

Sognefest tror ikke snøværet vil føre til store forsinkelser, men sier at passasjerne må regne med mellom 15 og 20 minutters forsinkelse på avgangene.

- Snart normal trafikk

  • Dette henter vi nok inn igjen i løpet av formiddagen. Hvis det blir klarvær og mindre snø, skal vi ha normal trafikk fra omtrent midt på dagen. Dersom snøværet fortsetter, blir imidlertid prosessen vanskeligere og mer tidkrevende, sier terminalsjefen.

Litt etter klokken 09 forteller han at reisende må regne med opptil en times forsinkelse på avganger torsdag formiddag.

— Vi bruker litt lengre tid enn normalt på å av-ise flyene, sier Sognefest.

Klokken 11.30 viste Avinors avgangsoversikt at de fleste flyene fortsatt er fra 20 til 60 minutter forsinket.

Har du hatt problemer i dag? Fortell gjerne i kommentarfeltet!