— Livet er en popularitetskonkurranse. Vi vil arbeide med folk som får oss til å føle oss bra. Å bli godt likt er nøkkelen til alt, sier Tim Sanders til USA Today, ifølge N24.se.

Karriereforskere setter nå søkelyset på omgjengelighet og sosiale antenner i jobbsammenheng. Dette er den nye variabelen i likningen som skal gi deg svaret på hvordan du skal klatre deg til topps i karrierestigen.

I boken «Hyggelighetsfaktoren», skriver forfatter, Tim Sanders, om hvordan en attraktiv personlighet kan gi positive utslag i karrieren. Sanders har kommet frem til at vi alle dras mot personer som gir oss psykologiske fordeler. Den såkalte hyggelighetsfaktoren defineres derfor som muligheten til å få en følelsesmessig positiv opplevelse av et annet menneske.

— Bedrifter har tradisjonelt fokusert på kompetansen hos de ansatte. I dag ser vi en økt bevissthet om at en medarbeiders jobbeffektivitet ikke betyr så mye dersom ikke personen er hyggelig, sier forsker Susan Davic ved Yale Univerisity til USA Today.

Med andre ord - dersom du er hyggelig nok, kan dette kompensere for manglende kunnskaper.

Forskning vektlegger også at kunders oppfatning av de ansatte de har kontakt med påvirker følelsen av hele bedriften.

SNILL PIKE? Det kan lønne seg å være snill, for å få de beste jobbene.ARKIVTEGNING: SVEIN TVEIT