BORGHILD BERGE

EIRIK MELING

— Mannen har tilstått, og vi har beslaglagt alle filmene. Vi anser saken som oppklart, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen ved Hordaland politidistrikt til BT.

Politiet pågrep 37-åringen på Galleriet lørdag ettermiddag, men har nå løslatt ham. Han er siktet etter straffelovens paragraf om seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted. Strafferammen for dette er bøter eller fengsel på inntil ett år.

- Seksuelt motiv

Det var Bergensavisen som i dag kunne fortelle om 37-åringen som har gått rundt og filmet jenter i rulletrapper og prøverom på Galleriet.

— Han har hatt kameraet i en liten bærepose med hull i, akkurat stort nok for kameralinsen. Han har filmet jenter i skjørt ved å stå bak dem i rulletrappen og filme under skjørtene på dem. Vi har grunn til å tro at han har hatt et seksuelt motiv, sier Christoffersen, som understreker at det ikke er mulig å identifisere kvinnene som er blitt filmet.

37-åringen ble også tatt på fersken i å filme en kvinne i et prøverom på Bergen Storsenter i midten av mai. Saken ble anmeldt, men politiet visste ikke på det tidspunktet hvem gjerningsmannen var. Etter dette skal 37-åringen ikke lenger ha tort å filme i prøverom, men fortsatte å filme i rulletrapper.

- Uvanlig

Politioverbetjent Carl Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon sier at det er sjelden de tar personer i å filme folk i rulletrapper og prøverom.

— Det er uvanlig. Vi har hatt et par tilfeller av snikfilming i solstudio, men at det skjer på kjøpesenter er spesielt. I løpet av et år har vi antakelig ti tilfeller av snikfotografering i sentrum, sier han.

— Men det er selvfølgelig umulig å si hvor mange som faktisk gjør dette, legger han til.

Ifølge Leganger er det ikke mulig å peke på typiske trekk ved en snikfotograf.

— En snikfotograf får et seksuelt kick av å kikke. Utover det er det vanskelig å peke på kjennetegn. Det kan være hvem som helst, sier Leganger.

<b>FILMET PÅ GALLERIET:</b> Mannen har ifølge politiet filmet jenter med skjørt som har stått i rulletrappen. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ