Mannen, som er 38 år gammel, ble i Bergen tingrett i går dømt til seks måneder i fengsel.

Bildene og filmingen har vært av kvinnenes underliv og overkropp. Retten har også dømt mannen for å ha filmet tre ulike nabokvinner mens de var avkledd eller i undertøyet.

Stort antall kvinner

Bergen tingrett mener at 38-åringen systematisk og planlagt har krenket et stort antall unge kvinner. Retten mente også det er skjerpende at han hadde en betinget dom for snikfilming fra februar i år.

— Dommen er i samsvar med påstanden. Den er en fellesstraff med en betinget del fra forrige dom, sier politiadvokat Britt Meling.

I tillegg inndras mannens videokamera, pc og alle bilder og filmopptak han har hatt lagret.

— Dette er en personlig tragedie. Min klient har vedtatt dommen, han vil ta straffen sin og legge dette bak seg, sier mannens forsvarer Beate Hamre.

Tatt på fersken

Det var i midten av mai i år snikfotografen ble tatt på fersk gjerning på Vestkanten kjøpesenter. Han hadde da videokameraet skjult i en liten fotobag, der linsen stakk ut gjennom et ørlite hull. Politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor forklarte da hvordan mannen klarte å filme kvinnene.

— Han har plassert vesken på gulvet, og styrt den med foten, mens han har stått og fiklet med en mobiltelefon.

Filmingen skjedde fra november 2005 til mai 2006. Han har blant annet filmet på Vestkanten kjøpesenter, Bergen Bystasjon, McDonalds, Galleriet, Kløverhuset og en buss.

Siden mai har mannen sittet varetektsfengslet, og han har uttalt til BT at han ønsker å bli kjemisk kastrert.

— Jeg mener det jeg sier om kjemisk kastrering. Jeg får ikke utløp for seksualdriften min, sa 38-åringen i mai.