Flere ganger opplevde Ruth Arntzen at klistremerkene om at hun ikke ønsket uadressert reklame forsvant.

— Jeg gikk ut fra at det var vær og vind som hadde tæret på dem, men i morges da jeg hentet avisen, fikk jeg se at værgudene var ganske så uskyldige i dette tilfellet, skriver Arntzen til bt.no.

Hun oppdaget nemlig at en snegl var i ferd med å tygge i seg det ene klistremerket på postkasselokket. På fronten av postkassen var en annen snegl i ferd med å spise opp merket som var limt på der.

Bergens Tidende-klistremerket var det imidlertid ingen av sneglene som var interessert i.

— Hva slags stoffer kan disse klistremerkene inneholde som gjør at sneglene går løs på dem? Og hvorfor går spiser de ikke opp BT-merket, spør Arntzen.

Vet du svaret? Send oss en e-post her!

Korrupte snegler?

«Brevpost er jo også kjent som «Snailmail», altså «Sneglepost». Om de sneglene der er ansatt av posten, kan det jo være de er korrupt og tar imot bestikkelse fra reklame-utgiverene?» skriver Olav Alexander Mjelde.

- Dreserte snegler

Sverre Stakkestad i Naturvernforbundet Hordaland har to alternative teorier:

  1. Sneglene er hyret inn av posten for etter at BIR og Naturvernforbundet sendte ut Reklame Nei Takk-merker til alle husstander i Bergen har svært mange nå reservert seg.

Derfor har Posten innført Iberiasneglen og dresert de opp til å spise opp disse reklame nei takk-merkene, slik at de kan pøse ut reklame som før til alle oss som ikke ønsker det.

  1. Sneglene er miljøbeviste, for klistremerkene det er snakk om har hun fått Naturvernforbundet/BIR og de er laget i miljøvennlig plast(PP) som kan gjenvinnes. BT-merkene er sikkert laget av miljøgiften PVC, så disse sneglene er ikke så dumme som folk tror??
Ruth Arntzen