• Denne skolen skal ha et annerledes læringsmiljø og en annerledes læringsmåte, sier Kristi Odéen, rektor ved nye Apeltun skole.

Skolen skal åpne til skolestart i august. Det blir en skole tilrettelagt spesielt for synshemmede, hørselhemmede og bevegelseshemmede.

Skolen på to tusen kvadratmeter skal se ut som et sneglehus når den står ferdig.

Kjempeutfordring

Skolen skal være åpen, uten dører og klasserom, og skal gi en variasjon av læremuligheter.

— Vi startet betongarbeidet i romjulen, forteller prosjekt- og byggeleder Kenneth Nielsen. Han har femti-seksti mann i jobb for å få skolen ferdig.

— Å bygge denne skolen er en kjempeutfordring konstruksjonsmessig. Et puslespill, forteller Nielsen.

Skolen er på én flate og har ingen trapper.

— Det skal være fremkommelig for dem som eventuelt bruker rullestol, sier byggelederen.

Fargen på gulvene er tilrettelagt for at synshemmede skal finne lettere frem. Og akustikken i bygget er tilpasset hørselshemmede. Utenfor finnes det en naturpark der elevene kan dyrke og plante egne vekster.

— Vi får også et rom tilrettelagt for at elevene skal kunne grise med jord eller sløye fisk inne i skolen, forteller Odéen.

Innholdsrik

Skolen får også blant annet eget auditorium, musikk- og dramarom, stort heimkunnskapskjøkken/kantine, scene, volleyballhall og et verkstedareal. Dessuten blir det egen SFO-avdeling. Det finnes også lydtette rom til slagverk, der elevene kan trekke seg tilbake hvis de har lyst.

— Det meste av lese og skriveopplæringen skal foregå på datamaskiner, sier Odéen

Skolen har masse garderober å tilby også.

— Våte og tørre soner. Eller de kan velge Ally McBeal løsningen med felles garderobe, ler Nielsen.

<b>SNEGLEHUS-SKOLE:</b> Når skolen står ferdig i august skal den se ut som et sneglehus. - En kjempeutfordring konstruksjonsmessig, sier prosjekt- og byggeleder Kenneth Nielsen. Her sammen med rektor Kristi Odéen.