— Neste helg kan vi vente oss sol og temperaturer opp mot 17-18 grader.

Det forteller vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt i Bergen til bt.no mandag ettermiddag.

Tirsdag blir det sol og opp mot 14 grader. Det fine været vil fortsette tirsdag og utover dagen onsdag, før det igjen kommer et lavtrykk til Vestlandet.

Regn på Himmelspretten

Onsdag ettermiddag vil det skye over og vinden vil også øke på. Det kan komme liten kuling fra sørvest, og etter hvert kommer det også regn og regnbyger.

På Kristi Himmelfartsdag vil det bli regn og synkende temperaturer. Men etter bygevær på torsdag kommer endelig sommerværet. før sommeren for alvor kommer tilbake fredag.

Sommervær

— Det ser lovende ut for hele helgen, sier Tjøsthem. Helgen byr på det aller beste været med strålende sol og klar himmel over hele Sør-Norge.

Sannsynligvis blir det en fin helg. Ikke så varmt som tidligere

I Bergen mener meteorologen vi kan vente oss opptil 21 grader og sol. På Voss og i Førde kan temperaturene komme opp i 25 grader.

Varm helg

I Bergen mener meteorologen vi kan vente oss opptil 18 grader og sol. På Voss og i Førde kan temperaturene komme opp i 25 grader. Varmest blir det i Oslo, der ventes 26 grader i helgen.

Høytrykket på Sørlandet trekker nordover i løpet av helgen og i Finnmark er det ventet mellom 17 og 20 grader.

— Helgen ser veldig fin ut for hele Norge, lyder gladmeldingen.