— Nå er det veldig lite som står igjen. Det gjenstår fem-seks salver av sprengningsarbeidet, og i løpet av neste uke bør det være ferdig, sier byggeleder Arne Nilssen i Statens vegvesen.

Det er gode nyheter for bilistene på sørgående felt på E39, altså i retning fra Åsane til Bergen. Sprengningen har medført ventetider på et kvarter i tidsrommet fra kl. 10.00 til 14.00 på hverdager.

- Fjellet oppfører seg annerledes

Arbeidet, som startet 20. september, skulle opprinnelig vare i fire uker, anslo Vegvesenet. I oktober i fjor kom beskjeden om at det ville fortsette ut desember. I januar i år skrev bt.no om nok en forlengning av arbeidet, til utgangen av januar.

— Årsaken er at fjellet oppfører seg annerledes enn vi hadde forutsett, og vi har måttet gjøre arbeidet forsiktig uten å ta sjanser ved å sprenge med større salver. Vi har også måttet bolte underveis i arbeidet, sier Nilssen.

40 kilometer i timen

Vegvesenet fant blant annet ut at de måtte fjerne mer fjell enn beregnet, og at fjellet viste seg å være oppsprukket. Faren for steinsprut gjorde derfor at det ble fyrt med mindre salver enn tenkt.

Når sprengningsarbeidet er ferdig, blir det slutt på veistengningene på 15 minutter.

— Det vil fremdeles være skiltet til 40 kilometer i timen i en periode og bilistene må fortsatt kjøre i en kurve, sier Nilssen.

Hva mener du om sprengningsarbeidet?