(Delta i debatten nederst på siden) Prishopp på parkering Fra 1. juli blir det innført moms på all parkering. Dermed blir det dyrere å parkere i Bergen. KARI PEDERSEN kari.pedersen@bt.no— Jeg er redd for at det prishoppet som momsen gir, vil gjøre at færre velger å parkere og handle i sentrum, sier Roald Stigum Olsen, styreleder i Bergen Parkeringsselskap. På vegne av norske kommuner har bransjeorganisasjonen NORPARK prøvd å overbevise Finansdepartementet om at parkeringsavgifter på gategrunn i norske byer bør unntas fra den nye momsen på tjenester. Ny prisliste Argumentet har vært at dette er trafikkregulering basert på veitrafikkloven, ikke en tjeneste som selges. Men Finansdepartementet har avslått og begrunner det med at offentlige parkeringsselskaper ikke kan få andre kår enn private parkeringsselskaper. Bergen Parkeringsselskap har startet forberedelsene til parkeringsmomsen. Styret har vedtatt en foreløpig ny prisliste. De endelige prisene må rundes av opp eller ned, men i gjennomsnitt må parkeringsselskapet sørge for å få inn 24 prosent mer den dagen momsen kommer, understreker Stigum Olsen.Her er smakebiter fra den vedtatte foreløpige prisliste:* Døgnparkering ByGarasjen: Fra 60 til 74,7 kroner.* Time på parkometer: Fra 10/15 til 12,5/18,6 kroner.* Boligsone på gategrunn: Fra 110 pr. måned til 136,4 pr. måned.- Styret i parkeringsselskapet hadde håpet at byens befolkning var blitt spart for dette. Men nå er det ingen vei utenom, sier Stigum Olsen. Ikke moms på bøtene Samtidig er det klart at svært få næringsdrivende vil kunne kreve fradrag for parkeringsmomsen. Trøsten får være at bøtene ikke blir momsbelagt. Det er så vidt ingen tjeneste, det innser selv Finansdepartementet.

Hva mener du? Er det på tide å innføre moms på parkering? Eller bør bilistene spares for denne ekstrautgiften? Skriv et innlegg her, og se hva andre BT-lesere mener

PRISEN STIGER: Styret i Bergen Parkeringsselskap hadde håpet at byens befolkning var blitt spart for moms på parkering. (ARKIVFOTO)