De siste dagers kraftige snøfall har satt sine spor på veier og flyplasser. Så langt i dag har det ikke kommet meldinger om alvorlige ulykker, men snøen har ført til at busser, biler og fly er blitt forsinket i morgentrafikken.

Innstilt

— På en måte er vi heldige at det er vinterferie, ellers ville nok forsinkelsene vært enda større, sier divisjonssjef Idar Sylta i Gaia.

Enkelte busser kom seg ikke frem, og et par avganger ble innstilt på Natlandsfjellet før 07.30 i morges. Ellers har det meste gått greit for bussene.

— En buss fikk på toppen av det hele motorstopp i Sydnestunnelen, men det hadde jo ikke noe med været å gjøre, sier Sylta til bt.no.

Utforkjøringer

Politiet i Bergen hadde i morges ikke fått meldinger om noen uhell som følge av været, men Falken måtte bistå flere uheldige trafikanter.

— Det gjelder for det meste fastkjøringer eller utforkjøringer, sier vaktleder Marianne Kjellnes hos Falken i Bergen.

Ved Flesland meldes det om mindre forsinkelser i morgentimene, men trafikken går ellers som planlagt.

— Av-ising av flyene tar en del tid så det blir nok litt forsinkelser, sier vaktsjef Rolf Klokkeide ved Lufthavnvakten på Flesland.

Stigende temperaturer

Men snøen kommer nok ikke til å bli liggende så lenge. Ved Vervarslinga på Vestlandet meldes det nemlig om stigende temperatur.

— Dermed ser det ut til at nedbøren fortsetter i form av regn, sier vakthavende meteorolog Merete Øiestad.

FORSINKET: Tett snøfall skapte litt trøbbel for passasjerer til og fra Flesland mandag morgen. Dette bildet er tatt like før klokken 10 i morges.
Foto fra BTs webkamera