Det har vært svært kronglete og trangt i krysset ved Gullgruven i Åsane i lang tid.

Trafikken inn mot krysset har vært strupt inn i et felt før rundkjøringen. De siste dagene har rundkjøringene på ny blitt lagt om. Fredag åpnet to felt inn til rundkjøringen fra motorveien.

— Broen vil redusere køene

— Vi får håpe køene letner litt av dette, sier prosjektleder Steinar Eide i Statens vegvesen til bt.no.

- Hva skjer fremover nå?

— Om rundt en måneds tid kan folk begynne å kjøre over Nyborgbroen, broen på tvers av motorveien. Det vil lette trafikken fra østsiden og vestsiden av motorveien, og vil redusere køene. Først må vi bygge opp rundkjøringen ved Gullgruven om lag tre meter, for at den skal korrespondere med broen, forklarer Eide.

Lange køer etter ferien

For tiden er det lange køer på flere sideveier inn mot motorveien hver eneste ettermiddag. På Nyborg og flere av sideveiene står det lange køer som beveger seg som i sirup.

Etter skolestart har køene på motorveien nordover inn mot rundkjøringen ved Gullgruven, vært kilometerlange om ettermiddagen.

Arbeidet i dette krysset blir ikke helt ferdig før på seinvåren eller til sommeren 2012.

— Arbeidet går etter planen, men alt skal være operativt før IKEA får åpne, sier prosjektleder Steinar Eide.

Kunne ha åpnet IKEA før jul

— Vi kunne ha åpnet IKEA-bygget den 1. desember. I disse dager monteres kjøkkenet i det nye bygget. Fra januar/februar begynner vi å fylle huset opp med varer. Vi håper å kunne åpne nye IKEA 2. mai, sier varehussjef Odd Rune Bjørge ved IKEA Åsane til bt.no.

Og når stenger dere gamle IKEA?

— Det blir ikke stengt før det nye åpner. I april blir det salg av alle utstillingene og mange av varene i gamle IKEA, sier Bjørge.

Har du noen mening om trafikkløsningene i Åsane?