Ifølge en pressemelding fra Fjord1 vil sambandet mellom Halhjem og Sandvikvåg gå som normalt fra i morgen klokken 12.15.

Dermed er det slutt på kanselleringene som har preget denne uken, og som har ført til at 27 avganger ikke har gått som de skulle.

Les også: Disse rutene er innstilt

Fungerende adm. direktør i Fjord1, Kjell Magne Haugen, sier til bt.no at det fortsatt vil være kritisk de neste to ukene.

— Men det ser ut til at vi skal kunne greie det. Om det blir kanselleringer, blir det veldig avgrenset, og på sene kveldsturer, sier han.

- Ingen kommentar

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg gikk i går ut og kritiserte Fjord1 for kanselleringene, og brukte ord som «uholdbart» og «uakseptabelt». Hun ba også Statens vegvesen gripe inn overfor fergeselskapet.

— Dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier Haugen.

Ifølge Fjord1 er det en kombinasjon av ferieavvikling, sykemeldinger og generell mannskapsmangel som har ført til at C-rutene må tas ut av drift på strekningen.

Vil bedre beredskapen

— Skal dere gjøre noe annerledes i fremtiden?

— Det er klart vi ikke ønsker å komme i en slik situasjon senere, så vi må se på dette. Mannskapssituasjonen er et generelt problem for alle operatører, men vi må bygge ut en større buffer enn vi har hatt så langt, sier Haugen til bt.no.

Hva synes du om Fjord1 sine kanselleringer? Si din mening i kommentarfeltet under.

Bergens Tidende
VIL HA BEDRING: Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg vil at Statens vegvesen skal gripe inn overfor Fjord1.