I tre år har kunsthuset Wrap i Ibsensgate vært et fristed for byens underskog av teatergrupper, dansere, musikere og filmskapere.

Wrap holder til i den gamle koksekspedisjonen med adresse Ibsensgate 31. Huset byr på til sammen over 600 kvadratmeter med lager, verksteder, lydstudio og øvingsrom. Til absolutt overkommelig pris.

— I perioder er her stor aktivitet med fire-fem pågående prosjekter samtidig, forteller Veronica Thorseth, som driver huset sammen med Leo Preston.

Fikset bygget - fikk låne

Etableringen av Wrap var mulig fordi kommunale Bergen Bygg og Eiendom KF lot Stiftelsen History Disposal Unit låne kokshuset mot å sette det i godkjent stand.

— Gjennom dugnad og ved hjelp av oppspart egenkapital har vi ordnet det elektriske anlegget, fikset rør og avløp, skiftet vinduer, revet en vegg og tettet taket. Vi har gjort en stor jobb og fikk en gunstig avtale, sier Thorseth.

Men nå er det slutt.

For seks år siden vedtok bystyret å selge store deler av Krohnsminde. To fotballbaner blir liggende, mens de gamle tribunene og byggene rundt må vike for nye forretningslokaler. 11. desember skal bystyret banke gjennom reguleringsplanen. Så gjennomføres salget.

Et sted å være?

Thorseth understreker at stiftelsen har visst fra første dag at livet i kokshuset var tidsbegrenset.

— Vi har prøvd hardt å finne et nytt sted å være, men det er ikke lett.

— Hva har dere gjort?

— Vi har kontaktet huskjøpere, eiendomsselskaper og utbyggere. Uten å få napp. Ingen har noen hundre kvadratmeter billig bygg å avse for kulturutfoldelse.

Samtidig er huset i Ibsensgate perfekt. Det er rommelig, ligger sentralt, men skjermet fra sentrum. Derfor prøver prøver stiftelsen, i tolvte time, å få politikerne til å justere reguleringsplanen slik at deler av nybygget blir øremerket kultur.

— Kanskje en utbygger kan la dette gamle huset stå og bygge rundt oss? foreslår Thorseth.

Stiftelsen fikk ikke gjennomslag for det i komité for miljø- og byutvikling. Nå gjør Thorseth et nytt fremstøt mot bystyret. - Vi har invitert politikere opp hit for å vise frem hva byen kan miste, sier hun.

- Vil finne løsning

Byrådsleder Henning Warloe klarer ikke å trekke nye lokaler opp av hatten, samme hvor mye tryllekunstner han er.

Gjennom rådgiver Haakon Thuestad sier Warloe at han er innstilt på å finne en løsning. Muligens i andre kommunale kulturlokaler.

— Like over helgen vil Warloe innkalle stiftelsen til et møte. Vi ønsker å finne en form for løsning, sier Thuestad.