I går meldte flyselskapene om at det vil bli forsinkelser også utover dagen. På morgenkvisten tirsdag ble noen avganger innstilt, men nå begynner flyplassen å komme i normalt gjenge igjen.

— Fortsatt har vi noen forsinkelser. På det meste er nå en avgang utsatt en time, men mange fly går i rute, poengterer Alf Sognefest, terminalsjef ved Flesland, til bt.no ved 10-tiden tirsdag.

Han regner med at alt er i rute igjen om et par timer, og Sognefest sier at alle kommer seg av gårde i dag.

— Det skal bli godt. Selv om folk skjønte at det ikke var mulig å holde åpent i går, er det frustrerende å stenge ned en flyplass, sier Sognefest.

I løpet av mandag ble 4–5000 passasjerer rammet av innstilte fly ved Flesland.

Lokal tåke skapte fortvilelse og dårlig stemning på Flesland.

Flyplassen var stengt siden 09.45 i formiddag grunnet tåken. Klokken 20.22 ble den åpnet. Og meteorologen hadde gode nyheter for folk som skal ut å reise senere mandag kveld og tirsdag.

Skryter av passasjerene

Terminalsjef Alf Sognefest er glad tåken først kom litt utpå dagen mandag.

— Heldigvis fikk vi morgentrafikken avgårde før tåken kom, men det var nok allikevel en fire-fem tusen passasjerer som ble påvirket.

— Jeg må også si at jeg syntes passasjerene var svært tålmodige. De viste stor forståelse for situasjonen.

Levde i håpet

Hele ettermiddagen var det håp om å få åpnet flyplassen. Et par mindre fly fikk lov til å ta av.

— Nå er det rett før det løsner, sa terminalsjef Alf Sognefest ved 16.40-tiden. Det var litt for optimistisk.

Klokken 17.30 så det også ut til å lette.

— Nå er det klarvær ved Grimstad, og det trekker nedover. Men dette har tatt lenger tid enn vi hadde håpet, sier Sognefest.

Se bt.nos webkamera fra Flesland

Det er nesten ikke til å tro at tåken er så lokal Terminalsjef Alf Sognefest

Ikke fornøyd

Fredrik og Anne Andersson og datteren Alba er blant de mange passasjerene som fikk problemer mandag.

— Vi var på vei til Stockholm på vinterferie til svigerfamilien, for å feire svigerfars 70-årsdag, sa paret til bt.no tidligere på dagen.

— Nå står vi bare i kø. Vi vet ikke hva som skjer. Vi håper at vi kommer oss til Sverige, men vet ikke når vi kan reise, sa de.

De var ikke fornøyd med informasjonen på Flesland.

— Vi har ikke fått vite noe om hva som skjer utover dagen. Vi fikk bare beskjed om at flyet var kansellert og at vi måtte hente bagasjen vår.

— Dette er ganske irriterende, spesielt når vi har hun lille med oss, da blir det litt styrete. Håper vi får noe svar ganske snart.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kretset over Flesland

Ved 10.30-tiden sirklet 3-4 fly over Flesland mens de ventet på å lande. 50 minutter senere så det ikke lysere ut. Like før klokken 13.00 var det like grått.

— Foreløpig har vi sikt på 300 meter. Vi trenger mellom 400 og 500 meter for å lette og lande. Dessuten er det vindstille, beklaget Sognefest.

Flere maskiner kretset over Flesland og ventet på å lande på morgenkvisten. Mange av dem ble sendt til andre flyplasser da sikten ikke bedret seg.