• LAVTRYKK PÅ VEI: Lavtrykket til venstre i bildet er på vei mot Norge. Det vil gi oss en våt helg.

    FOTO: Satelittbilde

Snart er det slutt på solen

Dette lavtrykket vil gi oss en våt helg.

Det har ikke vært mye bergensvær i Bergen de siste ukene, men nå kommer det.

- Til helgen blir det en annen værtype. Et lavtrykk fører til at det vil bli regn både på lørdag og søndag, sier Per Egil Haga, statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt.

Lavtrykket vil dekke hele Sør-Norge. Bergenserne kan imidlertid trøste seg med at Østlandet vil få en en noe våtere helg.

Bedring neste helg

Bergensværet vil komme til Sunnhordaland lørdag morgen. Nordhordaland vil få det på ettermiddagen. Søndag blir det regnbyger over hele Hordaland.

- Det blir nok et lavtrykkspreget vær også neste uke, men på torsdag ser det ut til at det letter igjen, sier statsmeteorologen.

Da ventes enda et høytrykk og stigende temperaturer.

Stor skogbrannfare

Helgen vil gjøre bakken våt, men frem til det er det stor skogbrannfare i hele Hordaland.

- Bortsett fra en og annen regnbyge har det ikke regnet ordentlig på lange tider i fylkene sør for Stad, så her er det stor skogbrannfare, sier Haga.

 

 

 

 

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt