Bergen legger bak seg en svært fuktig første del av mars. Allerede etter ni dager nærmer det seg like mye nedbør som normalt for hele måneden.

Om få dager ser det derimot betraktelig lysere ut.

— Vi har hatt mye nedbør. Det har kommet 162,2 millimeter så langt i mars, og normalt er det 170 for hele måneden. Men det normale er jo til for å brytes, sier statsmeteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga for Vestlandet.

Full storm på kysten

Han forteller at normalnedbøren blir passert allerede det kommende døgnet. Og med nedbøren kommer det kraftig vind.

Mandag kveld vil vindstyrker opp i full storm bli å merke på kysten. I tillegg kommer nedbør som regn, med sludd og snø i indre strøk.

— I løpet av natten dreier vinden over til sørvest, fremdeles med styrke opp i full storm. I morgen tidlig og morgen formiddag vil det også kunne bli kraftige vindkast innover i landet, forteller Skare.

Onsdag kommer finværet

Tirsdag kveld vil vinden derimot minke, og nedbøren gå over til bygevær. Og så kommer endelig finværet.

— Onsdag ser mye bedre ut. Vinden minker til bris, med stort sett pent vær. Det er noe utrygt for lokal tåke tidlig på dagen, men ellers blir det klarvær og sol, sier statsmeteorologen..

Men allerede onsdag kveld kommer vinden opp i sterk kuling igjen, og det vil komme noe nedbør onsdag kveld. Dette forsvinner likevel raskt, ifølge Skare.

Klarvær og minusgrader

— Fra torsdag blir det en lang periode med pent vær. Da får vi seks-syv dager med sol, sier han.

Med klarværet kommer også lavere temperaturer nattestid. På dagen vil det komme opp mot 10 grader på dagen. På natten vil det på sin side krype ned mot null grader i Bergen, mens det på Voss vil komme på minussiden av gradestokken.