Sammen med Øystein Hoff (19) fra Kongsberg sto Harald Løken på vakt på akterdekket til KV «Senja» ved totiden i går ettermiddag da de så en dame som havnet i vannet ved bryggeutstikkeren utenfor Skur 7 på Bryggen.

— Vi ble enige om at jeg skulle løpe bort med redningsbøyen, mens Hoff skulle varsle ambulanse, forklarer Løken.

- Veldig kaldt

Harald Løken la på sprang fra akterdekket på KV «Senja» og bort til bryggeutstikkeren. - Da jeg kom frem kastet jeg bøyen ut til henne, forteller den 20-årige vestfoldingen.

Deretter rev han av seg ullgenseren og hoppet ut i det iskalde vannet. - Jeg tenkte at det fort ville bli litt for tungt med en tjukk ullgenser på meg.

— Da jeg kom ut til henne var hun allerede veldig kald. Klærne hadde trukket godt med vann så hun var ganske tung. Det var veldig, veldig kaldt. Jeg kjente at jeg stivnet i kroppen med en gang jeg traff vannet.

Harald Løken fikk buksert seg selv og kvinnen inn til land hvor de ble hjulpet opp på bryggen av en rekke andre fra KV «Senja», samt en sivilist som hadde kommet til. - Han gjorde en kjempeinnsats. Det må dere få med, understreker Løken og Hoff.

Stabil

Kvinnen ble pakket inn i ulltepper og kort etter kom ambulansepersonell til. Marinegastene returnerte til båten. Der bar det rett i en varm dusj for den nedkjølte redningsmannen fra KV «Senja». - Jeg var så kald at det skulle ikke mye varme i vanndråpene før det brant på huden, forteller Løken.

Kvinnen, som er i 30-årene, ble brakt til Haukeland universitetssykehus hvor hun ligger til overvåkning. Fra sykehuset opplyses det at tilstanden hennes er stabil.

— Det er veldig hyggelig å høre at det står såpass bra til med henne, sier Harald Løken når BT forteller om tilstanden. - Man gjør seg jo mange tanker om hvordan det går.

REDNINGSMENN: Harald Løken (t.h.) og Øystein Hoff tenkte raskt da de reddet en kvinne fra drukningsdøden i Vågen.<p/>FOTO: ODDLEIV APNESETH