Deltagerne kommer langveisfra når den amerikanske workshoplederen Amelia Kinkade denne helgen er i Bergen for å lære bort hvordan man skal klare å kommunisere med dyr.

Bokseren Attilla (6 ½) logrer vilt mens 40 deltakere lukker øynene for å snakke med ham.

— Hvem er favoritthunden til Attilla? Er den eldre eller yngre enn ham? Hvilken farge har den? Bare skriv ned det første du kommer på!

Amelia Kinkade tar deltagerne gjennom en rekke spørsmål de skal stille hunden Attilla, som etter en livlig hilserunde snart slår seg til ro sammen med eier Nina Fejerskov. Halen går fortsatt.

Meditasjon og telepati

Kinkade er dyrekommunikator, og skal lære bort sine metoder på en todagers workshop i Bergen denne helgen. Gjennom en innføring i meditasjon og telepati og en rekke øvelser sammen med dyrelærere skal deltagerne lære å motta informasjon fra og snakke med dyr. Dyrelærerne er blant annet en katt, en skilpadde, en hest, en papegøye og en gullfisk. Attilla er den aller første.

Deltagerne sitter konsentrert i en halvsirkel rundt ham, og noterer stille sine tanker om hundens favorittperson utenom matmor, hans favorittaktivitet, jobb og hva han er redd for.

— Det kan føles som om det du tenker kommer fra din egen fantasi. Skriv det ned likevel, det starter nye prosesser i hjernen, sier Kinkade.

Tripper etter neste dyr

Det er tredje gangen Amelia Kinkade holder kurs i regi av Holistisk hest i Bergen, og deltagerne kommer langveisfra for å delta.

Lillian Mack (29) fra Tromsø hev seg rundt da hun fikk høre om kurset for to uker siden. Hun har tre langhårede katter som hun reiser på utstillinger med i sommerhalvåret.

— Jeg skulle gjerne visst hvordan de trives, om de liker den tilværelsen jeg har skapt for dem. Håpet er at jeg kommer hjem litt klokere enn da jeg dro, sier Mack.

Hun liker stemningen på kurset, selv om hun synes den første øvelsen med bokseren Attilla var vanskelig.

— Det er en blanding mellom humor og alvor, slik at man tør slippe seg litt løs. Om bildene jeg fikk, stammer fra min fantasi eller hunden, vet jeg ikke. Det var spennende å høre hva de andre kom frem til, og nå bare tripper jeg etter neste dyr. Men hvordan vi skal få kontakt med en gullfisk, aner jeg ikke, sier katteeieren.

Klager på ensomhet

Dyrekommunikator Kinkade mener at alle kan lære seg å snakke med dyr.

— Det handler om å lære og bli oppmerksom på ting man vanligvis ville ignorere. Når du bruker intuisjonen, utvikler du nye deler av hjernen. På sikt vil du kunne bruke intuisjonen som enhver annen muskel, sier hun.

Dyrekommunikatoren forteller at ville dyr ofte har synspunkter på forurensing og menneskets manglende respekt for andre arter. Husdyr vil gjerne minne sine eiere om å glede seg mer. De vanligste klagene er over for lite plass, kjedsomhet og ensomhet.

— Hva vil du si til kritikere som er skeptiske til at det går an å snakke med dyr?

— Jeg spør om de ikke ville like å vite om deres kjæledyr var syk. De som gjør narr av dette, ønsker ofte ikke å innrømme hvor glad de er i dyr. Dyr kan helbrede, hjelpe og lære deg masse. Hvis vi hadde sett på dem som lærere, ville vi ikke vært så nedlatende mot dem, sier den amerikanske workshoplederen Amelia Kinkade.

SNAKK LITT MED HUNDEN: Dyrekommunikator Amelia Kinkade holder workshop i å snakke med dyr i Bergen denne helgen. Bokserhunden Attilla er en glad medlærer.
Bjørn Erik Larsen