Hva gjør man når lasten er lang og kjøretøyet litt lite? Sjåføren som listet seg gjennom Bergen sentrum i dag, tok i alle fall en beslutning. Det skal han ha.

— Vi kom kjørende innover Sandviken da han svingte ut foran oss, sier Hans Christian Nielsen.

Han var ute på oppdrag sammen med en kollega. De to fant fort ut at langtransporten de hadde foran seg, burde fotograferes.

- Litt uforsvarlig

Ferden gikk inn mot sentrum, forbi Torget og ut Strandkaien der de for hver sin vei. Den korte tilhengeren med den lange lasten forsatte opp mot Teatergaten mens Nielsen og kollegaen fortsatte ut C. Sundts gate.

— Det virket litt uforsvarlig, sier Nielsen.

Han tror plankene kunne gjort stor skade om bilen bråstoppet.

Lovlig lasting

Overingeniør ved Trafikkstasjonen i Bergen, Tom Børslid, har imidlertid lite å sette fingeren på.

— Hvis denne lasten er sikret hundre prosent fremover, ville vi sendt han videre dersom han hadde blitt stoppet i en av våre kontroller, sier Børslid.

Men han påpeker at det er viktig at lasten er tilstrekkelig sikret slik at den ikke går inn i bilen og treffer sjåføren dersom han bremser kraftig.

— Ellers har sjåføren merket lasten godt, han har fortsatt synlige lys på både bil og tilhenger og det ser ut til at tauet han har brukt til å feste plankene gjør den jobben det skal.

Anbefales ikke

Børslid anbefaler likevel ikke andre å følge dette eksempelet.

— Man bør vurdere muligheten til å feste dette på taket i stedet. Men da må man passe på at plankene ikke stikker lenger ut enn en meter foran bilen.

Et annet alternativ er å bruke en litt større henger.

— Vi fraråder folk å legge ting opp på karmene. Man bør i alle fall legge ned karmene foran og bak.