Avgjørelsen kom i går ettermiddag etter et møte i Smyril Lines hovedkontor i Torshavn.

Informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line fikk nyheten av Bergens Tidende, og måtte be om å få ringe tilbake senere. Nyheten fra øyene vest i havet kom som et sjokk på ledelsen i Fjord Line.

— Vi hadde vel egentlig regnet med noe sånt, men ikke på dette tidspunkt, sier Kvamme. Han legger til; – Konkurranse er jo sundt. Vi skjerper oss, og vi er selvfølgelig ikke redd for konkurranse. Vi har et godt produkt, sier Kvamme.

Det er ikke bare på passasjersiden det blir tøff konkurranse nå, men også når det gjelder biler, trailere og andre kjørende enheter. Leder av Smyril Lines norske kontor i Bergen, Knut Seim, opplyser til Bergens Tidende at prisene ikke er fastsatt, og han vil derfor ikke si noe om eventuell priskrig i Danmarkslinjen Han ser frem til å gi bergenserne et godt weekend tilbud til Danmark..

— Jeg tror ikke på priskrig. Prisene våre er allerede svært lave i perioder og vi har nesten ikke noe å gå på, sier Atle Kvamme.

Det er bare seilingene fra 10. januar til 24. april og fra 11. september til 31. desember superskipet MS «Norrøna» vil ha direktelinje mellom Bergen og Hanstholm. I sommersesongen seiler skipet som det gjorde i sommer og anløper Bergen til og fra Færøyene, Shetland og Island. Smyril Line kom også med en annen nyhet tirsdag. De opprettholder anløpene av Island også utenom sommersesongen og seiler til Seydisfjordur hver tirsdag med retur onsdag.

Seime antyder at det kanskje kan bli aktuelt å innlede et samarbeid med Fjord Line, men ønsker ikke å gå i detaljer.

MS «Norrøna» seiler fra Hanstholmlørdag kl. 16 og ankommer Bergen direkte kl 06,00 søndag. En halv time senere seiler det videre til Lerwich, Torshavn og Seidisfjordur Til Bergen kommer skipet igjen fredag kl 21 pg avgår etter en halv time til Hanstolm med ankomst kl 11,- lørdag. MS «Fjord Norway» seiler fra Bergen torsdager kl. 19, men etter jul endres det til kl. 17,- Ankomst Hanstholm blir fredager kl. 10.- Skipet går fra Bergen igjen lørdag kl 12 og er i Hanstholm kl. 10 søndag.