De to kvinnene hadde vært på fest i fjor vinter. Etter ballet valgte de å dra på utestedet Ugla i Bergen sentrum. Der traff de 43-åringen som tilbydde seg å kjøre de fulle venninnene hjem.

Mens de sov

Sammen med en tredje venninne ble de kjørt til en av kvinnenes hjem. Etter at den tredje venninnen tok taxi fra stedet, forgrep mannen seg på de to kvinnene mens de sov.

Ifølge retten smurte han inn kroppen til den ene av dem med bodylotion mens hun lå naken og ute av stand til å motsette seg overgrepet. Venninnen befølte han under kjolen, og hun våknet mens mannen tok på henne.

De to kvinnene har reagert sterkt på overgrepet, spesielt fordi de ikke visste hva som hadde skjedd. Derfor ble de også sjekket for HIV og andre kjønnssykdommer.

Skrev «unnskyld»

43-åringen skrev etter overgrepet en lapp hvor han unnskyldte seg overfor en av kvinnene.

De to kvinnene mener at de ble dopet ned før de ble misbrukt,men politiet fant ikke tilstrekkelige bevis for det til at det ble en del av tiltalen.

Mannen ble dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 45 dager ble gjort betinget. Han ble også dømt til fem måneders fengsel for kjøring uten førerkort og andre trafikkforseelser, hvorav 75 dager ble gjort betinget.

43-åringen må også betale 25.000 kroner til kvinnen som ble smurt inn med bodylotion, og 10.000 kroner til kvinnen som ble befølt.

Høvik, Tor