25-åringen er nå dømt til 90 timer samfunnsstraff, etter å ha blitt domfelt for tre tilfeller av tyveri, ett tilfelle av heleri, overtredelse av legemiddelloven samt naskeri.

Det mest kreative påfunnet gikk for seg på Coop Obs i Sartorsenter i fjor sommer, da 25-åringen tok seg bryet med å prøve å stjele en pilk til en verdi av 75 kroner.

Fra ferdigmatdisken plukket mannen med seg kylling i en foliepose. Han spiste all kyllingen inne i butikken, og beina som var til overs slapp han rett på gulvet.

Innholdet i posen ble så erstattet med en pilk fra sportsavdelingen. Etter å ha betalt for «kyllingen» i kassen, ble han stoppet av en vekter som hadde vært vitne til naskingen.

Ville ikke stikke seg

I retten forklarte mannen at han hadde lagt sluken i posen for å unngå å stikke seg på kroken. Dette skal han helt ha glemt da han passerte kassen.

Bergen tingrett ble ikke overbevist. «Tiltalte gikk rett fra sportsavdelingen til kassen for å betale, noe som tok maksimum et halvt minutt. Det er ikke troverdig at tiltalte i dette tidsrommet skulle ha glemt hva han hadde gjort», heter det i dommen.

Skyldte på kompisen

25-åringen er også dømt for å ha stjålet lommebøker og mobiltelefoner fra ganger i ulåste leiligheter sammen med en kamerat. I retten la 25-åringen all skylden på kameraten.

Ifølge hans egen forklaring var han ikke klar over hva kameraten foretok seg mens de gikk sammen på gaten, fordi han selv snakket i mobiltelefon. Det eneste han la merke til var at kameraten «virret» frem og tilbake. Først da de begge ble pågrepet av politiet skal han ha skjønt at kameraten hadde brutt seg inn i to leiligheter.

Heller ikke denne forklaringen festet retten lit til.