ELLEN MORLAND Det handlet om ring, slalåm, stige, tunnel og møne på Bjerke travbane i Oslo. Spretne hunder i alle størrelser hadde inntatt hestenes arena for å vise spenst, hurtighet og balanse da norgesmesterskapet i agility ble arrangert for 16. gang.

Laget «Bitches and Gentleman» fra Norsk Retrieverklubb avdeling Bergen hadde endelig hellet med seg etter å ha tatt andreplassen i to år.

— Det var på tide! sier Line Coucheron som stilte med hunden Pippin.

Det ligger mange års trening bak seieren. Laget består foruten Pippin, av Myggen, Knerten og Jaja. Hundene gjødde ivrig under løpet, det gjør agilityhundene for å mase på eieren, forklarte deltakerene. For det er eieren som fører hunden ved å gi tegn og tilrop. Får hunden feil, er det eieren som får skylden.

Seieren ble feiret med sjampis før laget måtte ta fatt på turen over fjellet. Det er ikke snakk om å hvile på laubærene for mestrene. I september er det verdensmesterskap i Italia, der både Pippin og Myggen stiller.

Agilitymiljøet i Bergen har tatt seg kraftig opp de siste årene. Og det er særlig småhundene som gjør det bra. Når Bergensbiskene ikke er ute og reiser, trener de på Bergen Agilityklubbs anlegg på Nordnes eller i Fyllingsdalen. Gjennom året kvalifiserer man seg, og de fire beste lagene kommer til NM.

VINNERHUND: Pippin hadde god fart og bidro til NM-seieren til Bergenslaget Bitches and Gentleman i Oslo i helgen, her under ledelse av matmor Line Coucheron.<p/>FOTO: ELLEN MORLAND