Fredag ettermiddag fikk BT tilsendt en pressemelding fra fylkeskommunen. «2000 reisende har svart på spørsmål om blant annet punktlighet, reisetid, mulighet for sitteplass og sjåførservice. Konklusjonen er at kollektivtrafikken i Hordaland fortsatt har gode rutetjenester», sto det i e-posten til redaksjonen.

I pressemeldingen går det frem at 2000 reisende hadde gitt karakteren 4,7 til Gaia Trafikk (6 er beste karakter).

Det var opplyst at tallet gjaldt for forhold ruteselskapet hadde stor kontroll over, og at blant annet taksten var holdt utenfor.

BT får opplyst fra samferdselsseksjonen at karakteren for Gaias takster var 2,2. Men også reisetid, punktlighet og informasjon på holdeplassen var holdt utenfor tallene fylkeskommunen presenterte — uten at det ble opplyst om det.

De resultatene fylkeskommunen sendte ut baserte seg på spørsmål om vedlikehold, renhold, mulighet for sitteplass, hvordan bussen/båten ble ført, sjåførens kunnskap om reisetidene, service og billettekspedering.

— Det ser ut som dere har sminket tallene?

— Det har vi ikke gjort tilsiktet. Dere skal få underlagsmaterialet. Vi skal ikke holde tilbake noe, sier samferdselssjef Magnus Vestrheim.

BT kommer tilbake til undersøkelsen når det foreligger tall for de mest relevante kategoriene.