Klokken 01.00 natt til mandag stengte Inndalsveien. Der bygges Bybanen.

— Dette har gått over all forventning. Det var kun foran Bystasjonen det oppsto litt kø i forbindelse med en ny innsnevring av veien, sier prosjektdirektør Rune Haugsdal i Bybanen.

Ba folk sykle

Det var rett og slett ingen problemer i trafikken da Bergens Tidendes utsendte sjekket trafikken ved Minde Allé og Kanalveien i morges.

På forhånd ble folk bedt om å sykle, kjøre sammen med andre eller legge om og begynne å kjøre kollektivtrafikk.

— Vi ser at det er en del mindre trafikk på grunn av at skoleferien har startet. Vi forventer at det kan bli verre når den er over i august, sier Haugsdal.

— Vi har ikke fått én melding om trafikkproblemer der oppe. Vi visste at veien skulle stenge, men hadde ingen spesiell beredskap i den forbindelse. De var sikkert gunstig å stenge i forbindelse med start av skoleferien, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Ny linje fra Tide

— Vi har ikke merket et økt trykk av passasjerer som følge av at Inndalsveien stengte. Men vi startet med sommerrutene i dag, da blir det ofte økt pågang på bussen, sier Kåre Enæs, markeds- og informasjonssjef i Tide.

Tide starte en splitter ny busslinje i dag på grunn av stengningen: Linje 1 fra Nymark til sentrum for folk som mister bussen i Inndalsveien.

— Vi tror trykket kommer 18. august. Da setter vi opp flere ruter. Vi får forsterkninger på strekningen Nesttun-Landås-sentrum og flere ekspressbusser som går mellom Birkelandskrysset mot Bystasjonen og sentrum, sier Enæs.

Hadde du gjort noe spesielt for å unnngå kø i dag? Kommentér her!

ØYSTEIN ROLLAND, BTV
ØYSTEIN ROLLAND, BTV
ELIN ELVSÅS
ELIN ELVSÅS