— Vi har hatt flere runder med opplæring og utvikling av ansatte, som gjør at de er kvalifiserte til å ta tester for å måle blodsukker og gi deg personlig veiledning innen helse og velvære, sier Marit Lambrechts. Hun er administrerende direktør i Alliance-Boots-kjeden.

Stikket er smertefritt

Lambrechts sier villig ja til å måle blodsukkeret sitt for å sjekke helsen. Etter ansiktsuttrykket å dømme, er stikket i fingeren smertefritt. Hun synes det er viktig å måle blodsukkeret for å oppdage diabetes.

— Statistikken viser at flere enn 120.000 mennesker går rundt med diabetes uten å vite om det. Dette er en god mulighet for flere å finne ut om de er syke. Vi henviser til lege hvis vi ser behov for det, sier hun og tørker vekk noen dråper blod på pekefingeren med servietten.

— Du er helt frisk, sier apotektekniker Anne Ørbeck.

Bergen mest kunnskapsrik

Apoteket i Oasen er Bergens første Boots-apotek.

— Av hele Norge var det Bergen som desidert hadde mest kunnskap om Boots, og etterspørselen var der. Det skal komme tre Boots-apoteker til på Vestlandet, og fire på Østlandet, presiserer Lambrechts.

Boots er en fornorsket versjon av den britiske Boots-kjeden, som er tilsatt noen ingredienser fra Alliance-apotekene. Administrerende direktør forteller at om Boots blir en suksess, vil alle Alliance-apotekene forandres til Boots-apotek.

Lambrechts legger også til at den største forskjellen fra Alliance-apotekene er at Boots har mer fokus på velvære og hudpleie. Men foreløpig må du gå et annet sted om du vil ha ansiktsbehandling.

— Vi ser på ulike måter å utvikle Boots på, sier Lambrechts og henviser til at dette kan være mulig i fremtiden.

Fint besøk

Åpningen i Oasen hadde også fått storslagent besøk av Rolf Hestnes, britisk konsul i Bergen. Han mener Boots har en grei herreavdeling, men er sikker på at dersom mennene tar med seg sin bedre halvdel i butikken, vil handleposen fylles fort.

— Jeg ser også at det er bra med solkrem her, får håpe det blir et bestselgende produkt i Bergen, sier han lattermildt.

Hestnes sto for åpningsmarkeringen da han klippet det mørkeblå silkebåndet i to og erklærte Bergens første Boots-butikk for åpnet, til stor glede for tilskuerne.

Køen endte i dag utenfor butikken, og interessen var stor blant de oppmøtte.

— Det var absolutt nødvendig med flere apotek i Bergen, sier to fornøyde kunder, Doris og Odd Vatle Gladis.

LÅNER VILLIG FINGER: Marit Lambrechts låner gjerne en finger for å måle blodsukkeret sitt.
Linn Marie S. Jenssen
ARBEIDSVILLIG GJENG: Dette er ansatte på Boots-apoteket i Oasen som vil hjelpe deg med både helse- og velværeproblemer.
Linn Marie S. Jenssen
MANGE OPPMØTTE: Det var meterlang kø av opprømte kunder utenfor apoteket på åpningsdagen.
Linn Marie S. Jenssen
FORNØYDE KUNDER: Doris og Odd Vatle Gladis var imponerte over den nye butikken.
Linn Marie S. Jenssen
FOKUS: Boots-apoteket har det meste av velvære-produkter til menn og kvinner.
Linn Marie S. Jenssen