— Snøfallet førte til en god del problemer, konkluderer vaktoperatør Trond Skeide ved veimeldingssentralen.

Ytrebygdveien ble åpnet igjen for fri ferdsel klokken 12.33. Et vogntog hadde da sperret riksvei 556 ved Straume bro i en knapp time.

Vogntoget kom seg ikke opp bakken og ble stående på tvers i veien.

Også på E 39 ved på Vallaheiane fikk et vogntog store problemer på glatten. Sjåføren måtte bare innse at kjøretøyet hans ble stående bom fast og at han sperret for den øvrige trafikken.

— Mens dette sto på anbefalte vi bilistene å heller kjøre om Hamreveien, sier Skeide. Et tredje vogntog ble stående fast på E 39 ved Fanahallen.

— Et danskregistrert vogntog fikk problemer ved Fanahallen i 13.30-tiden. Det ble stående og stenge for den øvrige trafikken. Etter kort tid ble imidlertid problemet løst, opplyser vaktsjef Øystein Jarland ved Bergen politidistrikt.

Snøværet førte dessuten til to kollisjoner. Begge fant sted i 12-tiden torsdag formiddag.

Den ene ulykken skjedde ved bompengeboden i Gravdal, ved utløpet av Damsgårdstunnelen. To biler kolliderte - den ene av dem var utstyrt med tre sommerdekk og ett piggdekk. To personer ble kjørt bort i ambulanse, med lettere skader. Det ene kjørefeltet ble stengt etter kollisjonen. Den andre ulykken skjedde i Fyllingsdalsveien. Der fikk en personbil sladd, før den kjørte inn i en lastebil. Kvinnen som kjørte bilen ble lettere skadd i mageregionen. Hun ble kjørt til legevakten av sin far som kom til stedet, opplyser politiet.

Fredag er det ventet pent vær over hele Hordaland, men temperaturen vil synke en del.

— Vi regner med at det blir fra en til fire minusgrader i Hordaland fredag, opplyser vakthavende ved Meteorologisk institutt, Arild Mentzoni.

Det betyr glatte veier også fredag. Veitrafikksentralen oppfordrer alle til å kjøre forsiktig.

— Vi har hatt samtlige biler ute, men folk må likevel være varsomme. Vær bevisst på at det er glatt, oppfordrer vaktoperatør Tom Hansen ved veitrafikksentralen.

DET SNØR I BERGEN: Mange ulykker på glatten i Bergen i dag. Her fra en ulykke utenfor Damsgårdstunnelen.
TOR HØVIK