Drammen

Men formen kunne vært bedre foran VM-oppkjøringen som varer i 14 dager — før det braker løs i Kroatia.

  • Jeg har ikke fått trent som jeg hadde ambisjoner om, medga Drange overfor BT-sporten da han ankom spillerhotellet ved Drammens-elven i går formiddag.
  • Influensa foran det som kan bli tidenes håndballopplevelse for deg?
  • Nei, ikke influensa. Men jeg har hanglet. Er fremdeles litt tett i pappen og sliter med tørrhoste. Men er forhåpentlig på vei ut av det, håper 23-åringen. Som eneste venstrehendte bakspiller ligger veien åpen for mye spilletid under VM, ikke minst når veteranen Kjetil Strand nå har meldt forfall grunnet akillesproblemer. Men nå kan Thomas Drange få følge av en virkelig sylfersk lærling.
  • Jeg har hørt en del om Christoffer Rambo, unggutten i Runar. Om han lever opp til navnet sitt i denne omgang, gjenstår å se. Men han er aktuell for Kroatia ja, bekrefter landslagstrener Robert Hedin. Rambo er i likhet med Andreas Gjeitrem, Espen Holand og Magnus Dahl tatt ut på rekruttlaget som skal møte Hedins mannskap til sparring neste helg på Gjøvik.

Der stiller muligens også Johnny Jensen. For landslagssjefen utelukker ikke at den råsterke forsvarsspilleren, som ga seg på landslaget etter EM på hjemmebane i fjor, melder seg til tjeneste igjen.

  • Både Johnny og jeg «må gå for» dette. Jeg snakker med ham om fem dager. Da kommer avklaringen, lover Hedin. Svensken kommer derimot ikke med oppløftende nytt for Jarle Rykkjes del. Pr. i dag er bare Lars Erik Bjørnsen tatt ut som høyrekant i VM-troppen, noe som åpner for en ving til.

— Om jeg stiller med to fra starten av, grubler jeg på ennå. Men blir det så, går den plassen til Drammens Christian Spanne. Ungdommen må få slippe til, melder Hedin.