Røde Kors i Hordaland holder i kveld på å ta seg frem til en hytte i Norheimsund for å hente en jente med mageproblemer.

Dette er det fjerde henteoppdraget i fylket så langt i påsken. Mandag og tirsdag måtte tre personer med skader i kne og skulder transporteres ned fra fjellet av Røde Kors, før ambulansen tok over. Dette var i Eidfjord, Vossestrand og Odda.

Skjærtorsdag har ytterligere fire personer skadet seg i skianleggene i Hordaland.

— Det er mistanke om to brudd, sier Sverre Hopland, operativ leder i Hordaland hjelpekorps.

Men så langt har det ikke vært noen alvorlige ulykker verken her eller i Sogn og Fjordane.

Skiløper fikk trøbbel

  • Det var lite utfart i palmehelgen. I dag har det vært middels stor utfart med noen få skader, sier operativ leder i Sogn og Fjordane hjelpekorps, Lillian Iversen.

Hun nevner hundebitt, kneskade og vridninger som eksempel på småskader. I tillegg har det vært to henteoppdrag i Sogn og Fjordane, ett fra Sendestøylen i Gloppen og ett på Leikanger.

I Leikanger fikk en skiløper problem med å komme seg ned fra Kjerringefjell på grunn av tett skodde i 15-tiden.

En scooterpatrulje fra Røde Kors Hjelpekorps reise ut for å hjelpe han ned. Klokken 18.10 var mannen nede fra fjellet, i god behold.

Røde Kors har base på Utvikfjellet og i Myrkdalen frem til andre påskedag.

Mindre oppdag enn i fjor

Også i resten av landet har den første delen av påsken har vært rolig for Røde Kors. Hjelpekorpset har så langt deltatt i 76 aksjoner, mot 95 aksjoner i tilsvarende periode i fjor.

— Så langt har vi behandlet 236 skader. Veldig mange av tilfellene er bruddskader. I fjor på denne tiden hadde vi behandlet 298 skader, sier vaktleder ved Røde Kors informasjonssentral på Gol, Karin Landhjem Christiansen, til egen nettside.

— At vi har hatt en en rolig start, betyr ikke at antall aksjoner vil forbli lavt hele påsken. I 2008 hadde vi en tilsvarende start på påsken, men likevel ble dette en av de store ulykkespåskene vi har hatt, sier Christiansen.