Det var ingenting å utsette verken på kreativitet eller mot da det ble arrangert Ta sjansen-konkurranse i Søvikvågen i Lysefjorden i går. Foreldre i området hadde gått sammen om å bygge en rutsjebane som endte i det heller kjølige vannet.

— Idéen fikk vi i fjor sommer. Vi satt her nede og grillet og koste oss, da vi fant ut at neste år ville vi finne på noe som er ordentlig morsomt for barna, sier Bjarte Jellestad, som var med på å bygge opp rutsjebanen.

Han sender nok en båt ut i vannet, til jubelrop fra ivrige tilskuere som har møtt opp.

— Det er morsomt for oss voksne også, dette, selv om vi egentlig gjør det for ungenes skyld, sier Jellestad, og legger til at rutsjebanen er forskriftsmessig konstruert og boltet fast i fjellet.

Åtteåringene Birgitte Råheim og Katrine Storum hadde vært forutseende nok til å montere overbygg på gummibåten.

— Båten vår heter «Sungirl», forteller de to jentene, begge utkledd som en skinnende sol. Jentene bidro med etterlengtede solstråler på den ellers grå og regntunge dagen.

Det mest kongelige innslaget sto Lena Beate Engelsen (10) og Janne Sperrevik (9) for. Utkledd som henholdsvis Ari Behn og prinsesse Märtha Louise, og med rosa og mintgrønt overbygg på gummibåten, gjorde de to jentene en royal innsats i konkurransen.

OPP PÅ LAND: Marita Christine Storlid Jellestad (7) er ikke sen med å komme seg opp av den kalde vannet. I bakgrunnen er Birgitte Råheim og Katrine Storum i ferd med å nå frem til bjellen, selve målet i konkurransen.
Foto: Eirik Brekke