KARI PEDERSEN

Venstre har lagt frem et budsjettforslag med til sammen 122 millioner mer til eldreomsorg, skole og kultur. Det første tilbudet fra byrådspartiene Ap, KrF og Sp lyder på skarve 16 millioner. Pluss utsikter til at budsjettforhandlingene i Stortinget skal tilføre Bergen 70 millioner mer til eldreomsorgen og skolen.

Venstres gruppeleder Geir Kjell Andersland vil ikke kommentere størrelsen på tilbudet. Men bekrefter at byrådspartiene tilbyr småpenger.

— De kommer oss i møte på noe, men det er ganske stor forskjell på hva vi ønsker å bruke og det byrådspartiene har å tilby oss, sier han.

Andersland er særlig opptatt av at forhandlingene skal munne ut i et styrket kulturbudsjett. - Vi må i hvert fall gjenopprette kulturbyens troverdighet. Det gjør ikke byrådets budsjett, sier han og viser til kutt for både Troldhaugen og Hanseatisk Museum pluss stagnasjon for kulturskolen.

I dag skal Venstre besvare tilbudet. Eventuell støtte fra Andersland og hans makker i bystyret er imidlertid ikke nok til å gi byrådspartiene flertall. I tillegg må de tre partiene sikre seg stemmene til SV, Høyre eller Frp.