Ved 07.30-tiden i morges krasjet fergen MS Utstein inn i fergelemmen på Jektevik på Stord.

Fergen trafikkerer Jektevik-Hodnanes-Huglo og Tide Sjø er operatør.

Fergen skal ha krasjet i kaien på grunn av tekniske problemer.

— Vi har nå hatt første gjennomgang av fergen og testet alle systemene. Da fungerte alt. Men fergen blir uansett sendt til verksted. Så langt tyder det på at det har vært en periodisk tekniske svikt, sier administrerende direktør Geir Aga i HSD Sjø.

Skal ikke skiftes

Tide Sjø har ingen planer om å skiftet ut fergen fra 1975, som er en av de eldste i fergeparken til Tide.

MS «Utstein» er en gammel ferge som det har vært mye teknisk trøbbel med siden ble satt i trafikk for en tid tilbake. Den ble satt inn i trafikk på denne strekningen ved årsskiftet. Etter det har det vært mye trøbbel. Bare for 14 dager siden fikk fergen motorstopp utenfor Hodnanes. 14 dager før dette fikk fergen driftsproblemer og måtte erstattes av en annen ferge.

— Vi har måttet satt den ut av rute flere ganger blant annet på grunn av driftsstans, men vi har ikke hatt slike uhell som i dag tidligere. Derfor ser vi ikke disse tingene i sammenheng, sier Aga.

Baugporten på fergen har fått store skader i krasjen.

Går som normalt

De som vil ha informasjon om avganger i dag skal få oppdatert informasjon hos Vegtrafikksentralen og på rutetelefonen.

Tide Sjø sier at Jektevik fergekai nå er frigjort og at trafikken vil gå som normalt fra Jektevik fra klokken 15.30. Før i dag ble det satt opp en kriserute mellom Skjersholmane-Nordhuglo-Hodnanes. Den opphører dermed.

På grunn av rokkering av fartøyer i forbindelse med ulykken blir rute 2 i fergesambandet Skjersholmane - Ranavik innstilt søndag 19. oktober og mandag 20. oktober. Ferjesambandet blir da betjent av en ferje, ifølge en pressmelding dea Tide Sjø i går kveld.

Ove Olderkjær