En 28-årig mann ble onsdag dømt til et års fengsel for grov mishandling av sin tidligere samboer. Mannen, som har flere voldsdommer bak seg, er i tillegg dømt av Bergen tingrett for mishandling av eks-samboerens barn.

Klikket på ferie

Da paret i år reiste på ferie til Tyrkia, oppsto en voldelig krangel etter en fuktig kveld på bar.

Da de kom tilbake på hotellrommet, slo han sin tidligere samboere gjentatte ganger i ansiktet. Han tvang henne ned på gulvet, og fortsatte å slå henne, og dunket hodet hennes gjentatte ganger mot flisegulvet.

Kvinnen ble så dratt etter håret så deler av håret løsnet, og låst inne på soverommet til neste dag. Kvinnen ble påført store blåmerker i ansiktet og hodet, og slagene var så kraftige at en fortann løsnet.

Måtte sove under sengen

Mannen skal ved flere anledninger ha knepet kvinnens seks år gamle sønn, slik at han ble påført et blødende sår på halsen. Tiltalte skylte på at barna var umulige, og at de gjorde han rasende. Ved et tilfelle, skal tiltalte ha tvunget seksåringen til å sove en hel natt under sin egen seng. Kvinnen har fem barn, og sønnen på 13-år skal også ha blitt utsatt for fysisk mishandling flere ganger.

Oppreisning

28-åringen er dømt til å betale oppreisning til flere av familiemedlemmene. Innen to uker, må mannen betale 60.000 til sin ekssamboer, 75.000 til seksåringen, og 35.000 til gutten på 13 år.

Paret skal ha bedt den eldste sønnen lyge for en psykolog om tilstanden i hjemmet. Alle fem barna er nå overført av barnevernet til fosterforeldre.