— Våre gjester skal ha det beste. Derfor gjør vi det på denne måten, sier kjøkkensjef Gunnar Egil Haugen.

I år har det populære spisestedet to «hoffleverandører», Gilde og Brakstad Eftf H. AS.

De to SAS-hotellene i Bergen har også valgt Gilde som leverandør av pinnekjøtt til julebordene sine.

— Vi er en kresen kunde. Vi vil være sikre på at vi serverer gjestene våre prima pinnekjøtt, sier kjøkkensjef Petter Christensen ved Radisson SAS Hotel Norge.

— Vi krever bedre kvalitet enn det vi tror lavpriskjedene kan tilby. Derfor tar vi inn vårt pinnekjøtt til en dyrere penge enn for eksempel utsalgsprisen til Obs!-butikkene, sier han.

Kjøkkensjef Fredrik Hald ved Hotell Neptun og Lucullus-restauranten presiserer at de også er opptatt av kvalitet.

— Vi gambler ikke. Våre gjester skal få det samme gode pinnekjøttet enten de besøker oss på hverdager, fredager eller lørdager. Å lage godt pinnekjøtt er en kunst. I flere år har vi fått våre leveranser fra Brakstad Eftf. H. AS, sier han.