• Glem motsetningene dere imellom de første månedene. Alle må jobbe sammen skal Arbeiderpartiet vinne valget til høsten.

RAGNHILD HOVragnhild.hov@bt.no Med denne oppfordringen bad Jonas Gard Støre Arbeiderpartiet i Bergen samle seg til et krafttak for valgseier til høsten.Statsminister Jens Stoltenbergs rådgiver kom til Bergen på årsmøtets første dag for å inspirere partifellene foran valgkampen. Hadde partiskikk Og på grasrota i Arbeiderpartiet vet man hva som kreves når det kommer fint folk på besøk og det dessuten nærmer seg valgkamp. Da krever partiskikk at indre motsetninger legges til side for å samle seg mot ytre fiender.Men generasjonskonfliktene og de politiske konfliktene i Bergenspartiet er nå så sterke at det skal mer enn et besøk til fra Statsministerens kontor for helt å dempe gemyttene. Motsetningene lot seg heller ikke skjule av at alle var enige om at lederen, Sigurd Grytten, holdt en glitrende åpningstale til årsmøtet. Småbråk I går ble uteble altså de store basketakene. Men det var småkrangling og småbråk fra første stund. Blant annet tok det en time før møtet fikk endelig fastsatt dagsorden og konstituert seg. Delegatene hadde blant annet vanskelig for å bli enige seg imellom om når det passet best å ha valg, i går ettermiddag eller i dag som foreslått i dagsorden.Først etter at dirigentbordet hadde konsultert Einar Gerhardsens "Tillitsmanden", slo alle seg til ro med at valgene skal være ved avslutningen av møtet.I sin tale om den politiske debatten understreket Støre at Ap fremdeles står trygt forankret i fellesskapsløsningene.Han sa at regjeringen har satt i gang en historisk dugnad i å omstille offentlig sektor. — Omstillingen skal bli slik brukere vil velge offentlige tjenester også i fremtiden.

Blir ikke hørt Men i salen var ikke alle like fornøyd. Arne Jakobsen etterlyste resultater fra regjeringen. Og Steinar Johansen beklaget seg over at partisliterne ikke lenger blir hørt i ledelsen. - Vi kommer ikke til orde i rådslag, verken hos statsministeren eller hos Sigurd Grytten sa han.Lederen i Bergen AUF, Åshild Fløisand, var blant dem som tok et kraftig oppgjør den hun kalte respektløshet fra eldre partifeller overfor ungdommen. Dreper gløden - Dere dreper gløden og engasjementet. Dere vet ikke hvilken aktivitet det er blant oss unge, sa hun.En god trøst for de unge var det nok at statssekretær Støre tok AUF i forsvar:- Jeg vet vi har enormt mange flinke unge i partiet vårt. Støt dem ikke fra dere, men hold så mange dører åpne for dem som dere kan.Jeg husker selv hvor vanskelig det var og bli akseptert da jeg var ung AUF-er i 70-åreneI dag fortsetter møtet med debatt om omstillingene fra redaksjonskomitiene og valg. Da regner de fleste med enda høyere temperatur i debatten.