— Det var nesten så utrolig at vi bare måtte le av det, sier mannen som eier bilen om den skremmende hendelsen en vinterdag i år.

Han satt i leiligheten sin da han hørte en maskin bli startet på utsiden. Før han rakk å komme seg ut døren var bilen hans knust av grabben på gravemaskinen.

— Bilen ble dyttet inn i inngangspartiet og jeg måtte krype ut vinduet for å komme meg ut av huset.

Bilen ble knust og måtte kondemneres.

I går møtte en 41 år gammel mann i Nordhordland tingrett. Han er siktet og tiltalt for en rekke forhold. Deriblant er han tiltalt for flere tilfeller av promillekjøring, samt skadeverk med gravemaskin.

Bare tilfeldigheter har gjort at hans kjøring ikke har endt med personskader. Politiet

- Må få stoppet mannen

I tillegg er han siktet for å ha forsøkt å kjøre ned en person i ruset tilstand. Vedkommende måtte hoppe i grøften for å unngå å bli meid ned.

Og denne uken skal 41-åringen ha kjørt lastebil i ruset tilstand i nærheten av et idrettsanlegg. Da ble han igjen pågrepet av politiet.

— Vi må få satt en stopper for denne kjøringen. Bare tilfeldigheter har gjort at hans kjøring ikke har endt med personskader, sier etterforskningslederen på det aktuelle stedet.

Politiet begjærte i går 41-åringen varetektsfengslet på grunn av gjentakelsesfaren. Nordhordland tingrett bestemte at mannen skulle varetektsfengsles frem til 25. juni.

I løpet av det siste halve året har det vært en rekke episoder med 41-åringen som har skapt frykt i nabolaget.

— Det er bare å se på antall saker for 2010, så skjønner man at vedkommende må fengsles. Vi må ha han ut av sirkulasjon. Ellers gjør vi ikke jobben vår, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt.

Promillekjøring med både bil, lastebil og gravemaskin har gjort folk engstelige for at en alvorlig ulykke skal skje. Promillen skal ha vært opp mot 1,5 under flere av hendelsene.

— Det har vært promillekjøring både på kvelds og nattetid. Flere ganger har det skjedd før de minste har lagt seg, og både voksne og barn har kunnet blitt skadet. Han har fått mange sjanser, og når det nå skjedde igjen må vi reagere, sier politiførstebetjenten.

— Trenger hjelp

Politiet har forsøkt å ta nøklene fra mannen, uten at det har forhindret ham fra å kjøre i påvirket tilstand.

— Det er uvanlig at det skjer såpass hyppig. Og det er sjelden at vi må gå til det skritt å be om varetektsfengsling for slike forhold, sier politiet.

Forsvarer for 41-åringen, advokat Eirik Espelid, har bedt om en psykiatrisk vurdering av sin klient.

— På det nåværende tidspunkt så avviser han skyld i forhold til det han er tiltalt og siktet for.

Espelid er uansett ikke spesielt begeistret for at retten nå valgte å varetektsfengsle 41-åringen.

— Min klient trenger hjelp og oppfølging av helsevesenet. Fengsling er ikke noe bra alternativ for han.

Espelid har foreløpig ikke tatt stilling til om kjennelsen fra tingretten skal ankes til lagmannsretten.