Det var like etter klokken 10.00 i går politiet fikk melding om at en hvit Honda Civic hadde smelt inn i fjellveggen ved Hjelteryggen på Sotra.

— Bilen hadde kommet over i feil kjørefelt, truffet fjellveggen og blitt slengt over i rekkverket på andre siden av veien, forteller politibetjent Atle Sundal.

Da han kom til stedet lå bildelene spredt ut over hele veibanen.

— Det så ut som en krigssone. Bakre støtfanger var revet av og rutene var knust. Bilen hadde tydeligvis hatt høy fart, mener politibetjenten fra Laksevåg lensmannskontor.

Flere personer hørte smellet da bilen dundret inn i fjellet. De styrtet til for å hjelpe føreren, men han var ikke innstilt på å bli værende på ulykkesstedet.

— Han kravlet ut av bilen og rømte til skogs. Folk prøvde å holde ham igjen, men han klarte å rive seg løs.

Dermed måtte politiet ut for å lete etter bilføreren. De fryktet lenge at han kunne være alvorlig skadet, og brukte hund for å finne ham.

— Vi fant ham til slutt hos en kamerat. Han hadde bare et kutt i den ene hånden. Helt utrolig med tanke på hvordan bilvraket så ut. Den mannen har vært heldigere enn han forstår.

Den 21 år gamle bilføreren ble kjørt til Legevakten og videre til politistasjonen. En utåndingsprøve viste at han hadde 1,9 i promille.

— Han skal ha tatt seg en kjøretur på morgenkvisten. Bilen skal han ha lånt av en bekjent, sier Sundal.

FYLLE-FLAKS: Den 21 år bilføreren slapp fra ulykken på Hjelteryggen med et kutt i hånden. En utåndingsprøve viste at han hadde 1,9 i promille.
ARNE NILSEN