— Lastebilen traff autovernet og skjenet over i motsatt kjørefelt. Den kom rett mot meg. Jeg klarte med et nødskrik å svinge unna, forteller Janiche Torgersen til Bergens Tidende. Hun var bare noen centimeter fra å frontkollidere på Sotrabrua i går. Bakskjermen hennes bærer tydelig preg av sammenstøtet med varebilen.

— Heldigvis var det ingen stor smell. Han var bare så vidt borti meg. Men hadde jeg kommet et sekund senere, ville det gått skikkelig gale. Jeg skalv skikkelig etterpå, sier 34-åringen.

«Så stygt ut»

Lastebilen fra Rema var på vei fra Bergen da den traff autovernet ved Sotrabrua klokken 1400 i går.

— Gatelykter fløy gjennom luften. Sammenstøtet var så voldsomt at bilen kom over i motsatt kjørefelt. Den knakk et stort skilt og var på vei utfor broen, sier øyenvitnene Kjartan Stornes og Daniel Ekren.

Lastebilen traff en Toyota Hilux med stor fart. Personbilen ble fullstendig knust i kollisjonen. Inni satt et ektepar i 50-årene, begge ble sittende fast i vraket.

— Det så stygt ut da vi kom, forteller politiførstebetjent Tore Lystrup ved Laksevåg lensmannskontor.

Redningsmannskapene klarte etter en drøy halvtime å få de to skadde ut av det forvridde metallet. Begge ble kjørt til Haukeland universitetssykehus med alvorlige kvestelser. Ifølge sykehuset var tilstanden i går ettermiddag stabil både for kvinnen og mannen.

Lange køer

Den 30 år gamle føreren av lastebilen kom ikke alvorlig til skade, men ble likevel fraktet vekk i ambulanse.

— Han var rystet etter ulykken, og ble kjørt til sykehuset for sjekk.

— Hva er grunnen til at lastebilen traff autovernet og kom over i feil kjørefelt?

— Vi mener det skyldtes et øyeblikks uoppmerksomhet, sier førstebetjent Tore Lystrup. Sotrabrua var stengt i over en time under bergingsarbeidet. Køen på bergenssiden ble etter hvert flere kilometer lang.

— Ulykken skjedde på det verst tenkelige tidspunkt. Køen sto langt ut på Liaflaten da broen ble åpnet klokken 1520, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand.

Den trafikale situasjonen ble enda verre da tre biler kolliderte i Lyderhornstunnelen klokken 1530. To personer ble kjørt i vekk i ambulanse etter ulykken, men ingen skal være alvorlig skadet.