Det var i mars i fjor at den da 15 år gamle jenten deltok på en fest i en familiehytte de tre tiltalte disponerte.

Det ble konsumert store mengder alkohol på festen, som fant sted i en av Bergens nabokommuner. Den unge jenten ble etter hvert svært full. Politiet mener de tre voksne, to menn på i 20-30-årene, og en kvinne i 25-årsalderen, utnyttet denne situasjonen til å misbruke jenten på det groveste. Alle tre er tiltalt for å ha voldtatt henne i fellesskap. Jenten er ikke i familie med de tre tiltalte, men hun skal ha kjent til minst en av dem fra tidligere.

Påført kjønnssykdom 15-åringen ble påført en kjønnssykdom under det påståtte overgrepet. Dette trekkes spesielt frem i den alvorlige tiltalen, som er tatt ut etter Riksadvokatens ordre.

— Hun har fått profesjonell oppfølging, men det er klart at saken er en enorm belastning. Ikke minst å nå måtte møte i retten og å lese om saken i mediene, sier jentens bistandsadvokat, Hege Falch, til Bergens Tidende.

Hun kommer til å kreve at de tre dømmes til å betale en betydelig erstatning til den unge jenten.

— Erstatning er ikke det viktigste, men det vil være med å plassere ansvar på dem som har begått overgrepene mot henne, sier Falch.

De tre tiltalte hevder jenten frivillig var med på sex-handlingene, og at hun ikke var ute av stand til å gjøre rede for seg.

— Min klient sier at hun trodde jenten var over 16 år. Hun nekter derfor straffskyld, sier advokat Arild Dyngeland, som forsvarer den tiltalte kvinnen, som selv er småbarnsmor. Han vedgår at det er svært spesielt å representere en kvinne som er tiltalt for gjengvoldtekt.

Rømte utenlands

Saken kom for dagen da foreldrene til den 15 år gamle jenten alarmerte politiet.

Politiet aksjonerte og pågrep den yngste av de tre tiltalte. Han ble fremstilt for varetektsfengsling, mens ekteparet rømte utenlands. Etter en uke ble de pågrepet av nederlandsk politi, og ført tilbake til Norge.

Alle tre er nå løslatt.

Overgrepene mot jenten skal ha pågått over et lengre tidsrom. Politiet har fått opplysninger om at deler av overgrepene skal ha blitt fotografert, eller filmet. Det er derimot ikke funnet noe slikt materiale, til tross for at det er foretatt en rekke ransakelser i de tiltaltes boliger.

Saken mot de tre kommer opp for Midhordland tingrett i august. Statsadvokat Randi Gabrielsen, som skal være aktor, ønsker ikke å kommentere saken før den kommer for retten.