Etter en reise på over ett døgn fra Madras i India, var det den siste strekningen fra Flesland til Landås som skapte problemer for familien Elangovan.

Etter landing sent lørdag kveld skulle familien ta seg fra flyplassen og hjem.

— Det var mange drosjer på taxiholdeplassen på Flesland, men ingen hadde barnesete i bilen, forteller Chandra Mohan Elangovan.

Elangovan forteller at han spurte mellom 30 og 40 drosjesjåfører på flyplassen, uten at noen kunne hjelpe.

I tillegg ringte han både Norgestaxi og Bergen Taxi. Heller ikke der fikk han hjelp. Nå stiller han seg undrende til mangelen på barneseter i drosjene som står på Flesland.

Fikk uventet hjelp

  • Vi vurderte å ta flybussen, men da hadde vi bare kommet inn til sentrum. Det var sent lørdagskveld og jeg tenkte at det ikke ville bli noe lettere å få en drosje i byen, og i alle fall ikke noe lettere å oppdrive en med barnesete.

Elangovan, konen Sugapriya Devi og de to små sønnene Nikhilkanth (5 måneder) og Rishikanth (3) trodde derfor de ble stående uten transport hjem.

Helt til en barmhjertig samaritan fra Bergen dukket opp.

  • En mann kom bort til oss og så at vi hadde et problem. Han spurte om vi trengte hjelp. Jeg fortalte hva som hadde skjedd og han tilbød seg å kjøre oss hjem, sier Elangovan, som priser seg lykkelig for den hjelpsomme mannen.

— Vi kom med siste fly fra Frankfurt. Når flyplassen er tom forsvinner bilene til sentrum. Hadde det ikke vært for den snille mannen hadde vi blitt stående til morgenen etter, sier pappa Elangovan.

Småbarnsfaren, som selv jobber i Statoil, forstår at drosjene må forholde seg til et regelverk og at det er påbudt med barneseter. Men han etterlyser en bedre drosjeløsning for familier med små barn.

  • Hva om taxiselskapene kan ha et sted på flyplassen hvor det ligger noen seter, foreslår han.