Fredag fikk SV-politikeren avskjed i nåde i statsråd. Etter mindre enn et år som kunnskapsminister Øystein Djupedals høyre hånd kastet han kortene. 52-åringen begynner om kort tid som rektor ved den nye Olsvikåsen videregående skole.

Savnet familien

— Mange vil nok lure på om det kan ligge andre grunner bak det overraskende oppbruddet fra en så spennende politisk jobb?

— Det skjønner jeg. Men jeg kan forsikre at det er en helt udramatisk beslutning, som jeg for øvrig tok ved sankthanstider. Jeg savnet familielivet, kontakten med venner, og følte etter hvert at hybeltilværelsen og pendlingen ble for ubekvem, sier Rosnes til Bergens Tidende.

— Jeg går fra én drømmejobb til en annen. Arbeidet som statssekretær har vært veldig fascinerende. Jeg har hatt hovedansvaret for høyere utdanning, voksenopplæring og forskning, og dessuten for budsjettarbeidet, fortsetter han.

- Samarbeidet vil vare

— Det ser ikke ut til at SV trives særlig godt med å ha regjeringsansvar?

— Jo, det motsatte er tilfellet. Jeg har hele tiden ment at det var riktig av oss å gå inn i regjeringen, og jeg er blitt styrket i den oppfatningen. Jeg er overbevist om at dette regjeringssamarbeidet er liv laga hele denne perioden.

— Kan du være snill og gi oss noen små budsjettdrypp ettersom du nå har forlatt regjeringen?

— Nei, min munn er lukket med syv segl, sier han lattermildt.

— Nå er du selvsagt parat til å ta en ny økt i Askøy kommunestyre?

— Jeg må tenke meg om, er det eneste den tidligere varaordføreren vil si om den tingen. Som SV-politiker gjennom mer enn tretti år har han fått med seg det meste, både lokalt og på riksplan i partiet.

GIKK AV: Åge R. Rosnes har overraskende gått av som statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Nå skal 52-åringen bli rektor i Olsvik. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND
Bergens Tidende