Vi er kjempeglade. Endelig får flypassasjerene fra utlandet et skikkelig møte med Bergen. Særlig sommerstid, når flere store utenlandsfly lander nesten samtidig, har det vært store problemer med å ta imot alle passasjerene på forsvarlig vis. Passasjerene har måttet stå som sild i tønne for å vente på bagasjen. I perioder har det også vært lang kø oppover trappene på grunn av plassmangel og liten kapasitet, sier markeds— og terminalsjef i Avinor på Flesland, Alf Sognefest til Bergens Tidende.

En million reisende

Men nå blir alt bedre. Ca. en million utenlandspassasjerer reiser årlig til og fra Flesland, og denne delen av flytrafikken øker kraftig. Etter et års prosjektering og byggetid er ankomsthallen for utenlandsflyene utvidet fra 450 til nesten 900 kvadratmeter. Det er kommet to bagasjebånd og et eget bånd for spesialbagasje. Dermed går bagasjeutleveringen mye raskere, og det er god plass til å kunne håndtere både to og tre større utenlandsfly samtidig, forteller overingeniør i Avinor, Petter Hope.

Ny utvidelse

— Den nye ankomsthallen er nå slik den burde ha vært for noen år siden. Får Flesland den passasjerveksten vi håper på, vil det ikke gå mange år før denne hallen må utvides enda mer, legger Hope til.

Neste byggetrinn på Flesland er utvidelse av avgangsterminalen for utenlandstrafikken. Blant annet skal man fjerne kontorarealer for å gi bedre plass til de reisende, og det skal bygges ny og større taxfree-butikk. Disse arbeidene skal være ferdig om et år.

FORDOBLET: Kapasiteten i ankomsthallen for utenlandstrafikk på Flesland blir nå fordoblet, og de reisende skal få et bedre førsteinntrykk av Bergen. HELGE SUNDE (foto)