Falsen har drevet Privaten Bar i vel ett år, men har jobbet bak flere bardisker i Bergen i over 15 år. Og nå rister han litt på hodet.

— Det har vært mye forviklinger på grunn av de rotete skjenkereglene her i byen. Noen ganger har det vært vanskelig å forklare kunder at de ikke får brennevin etter klokken halv ett, men at de bare kan fortsette å drikke øl eller vin, sier Falsen.

— Denne regelen har ofte ført til et rush av brennevinskunder i baren rett før halv ett, som igjen har ført til at folk kanskje har blitt unødvendig ... brisen. Nå blir det i alle fall slutt på det der 00.30-rushet.

Må være myndig

Søndag kveld er rolig på Bergens skjenkesteder. Men noen trenger likevel litt veiledning. De som har fått for mye blir håndfast avvist.

— Beklager, ikke for å være vrien, men dere får ikke mer. Ikke om det smalt i Hiroshima en gang til. Guddbai, sier Ole Falsen myndig til dem som prøver seg.

Han er overhodet ikke redd for at de nye reglene skal føre til mer fyll og bråk.

— Nei, nei, nei. Om det er øl, vin eller brennevin, så er det vårt ansvar å sette en klar grense for hvor mye som går over disken. Jeg ser bare positivt på dette. Vi får klarere linjer, publikum får klarere linjer, og det blir slutt på storming i baren like før klokken halv ett, mener Falsen.

— Altså, her hos oss har vi et ålreit, voksent publikum. Det kan kanskje bli en større utfordring for dem som har et yngre publikum her i byen. Men jeg mener at i en såpass stor by som Bergen, som liker å kalle seg internasjonal, så er det selvsagt at vi bør ha alle rettigheter for publikummet vårt.

SLUTT PÅ FORVIRRINGEN?: Bartender Ole Falsen på Privaten Bar tror det vil bli bedre. - Folk har vært litt forvirret over skjenkereglene, sier han. <br/>Foto: TOR HØVIK