Mange har reagert på at Strandgaten ble julepyntet allerede denne helgen, mer enn en og en halv måned før jul. De som er redd for å få utvannet jul hele høsten kan imidlertid slappe av, det er bare snakk om midlertidig tenning av julelysene.

Tradisjon for å vente

— I sentrum har vi tradisjon for å holde igjen julehandelen så lenge som mulig. Derfor starter ikke julen i sentrum før fredag 28. november, sier Thomas Ottesen i Bergen Sentrum AS.

— Lysene i Strandgaten står for øyeblikket på, men slukkes så snart innspillingen er overstått, presiserer han.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Filminnspilling

Grunnen til at deler av sentrum ble iført julepynt ekstra tidlig i år, er innspillingen av filmen «Vegas», som skal være klar for kino neste høst.

— Vi er utrolig glade for at handelsstanden i Bergen er så behjelpelige og pynter ekstra tidlig for oss, sier filmens produsent, Maria Ekerhovd.

Så snart filmskaperne er ferdige, blir lysene slukket igjen. Og så tennes de ikke igjen før julehandelen i sentrum starter «offisielt» den første helgen i advent. Åpning av Pepperkakebyen, tenning av julegranen på Torgallmenningen og Lysfesten rundt Smålungeren finner også sted denne helgen.

Jon Tufto