I sekstiden i dag tidlig fikk politiet melding om en båt som hadde gått på grunn ved Skjerjehamn i Gulen, før den gled av grunnen og inn i fjellveggen. Melder var bekymret da mannen som var om bord i båten, forsvant.

Rådde ikke med ham

En redningsskøyte ble sendt til stedet, og de fikk mannen om bord. Den fulle svensken var imidlertid ikke særlig fornøyd med redningen.

– Han var veldig vanskelig og sloss så mye at redningsmannskapet ikke rådde med ham. De ble nødt til å sette mannen av på en holme, forteller operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Redningsskøyten dro tilbake til land for å hente to politimenn som de deretter fraktet til holmen.

Sparket og spyttet

– Han var fremdeles krakilsk og sparket og spyttet. Mannen ble lagt i jern, men siden holmen var så bratt og mannen så lite samarbeidsvillig, ville ikke politifolkene ta sjansen på at han falt i sjøen om de tvang ham om bord i båten, sier Hilland.

To politifolk fra Nordhordland ble sendt til stedet, og etter to timer på holmen, fikk de endelig den krakilske svensken på land.

– Fire mann måtte til for å få mannen til fastlandet og på legevakten for utvidede blodprøver, sier Hilland.

Det som kunne ha blitt en enkel redningsaksjon, endte altså med fengsling og tiltale for flere tilfeller av vold og promillekjøring.