De to mennene var på fest sammen i januar i år, da det utpå morgenen oppsto uenighet mellom dem.

Offeret, som den gang var prøvemedlem i MC-klubben Union, skulle til å forlate leiligheten etter krangelen da det første slaget falt. Ifølge ham selv ble han truffet i hodet bakfra mens han var på vei ut. 29-åringen på sin side har forklart at det var MC-medlemmet som slo først, og at han svarte med å slå tilbake med all sin kraft mot mannens ansikt.

Funnet av politiet

Begge er uansett enige om at slaget var kraftig nok til at offeret havnet på bakken utenfor huset. Der ble han sparket i ansiktet, før 29-åringen tråkket på hodet hans.

Offeret ble liggende forkommen utenfor huset, til han ble funnet av en politipatrulje.

På sykehuset ble det konstatert at han hadde fått knust deler av kraniet. Beinet var trykket omtrent en centimeter innover. Legene måtte fjerne løse benbiter, som etterlot en åpning i kraniet. I tillegg hadde mannen ribbensbrudd, blødning i nyren og i tynntarmsveggen. Ifølge en medisinsk sakkyndig vil han ikke få varige mén.

– Nødverge

I Bergen tingrett tidligere denne uken nektet 29-åringen skyld for volden, og forklarte at han handlet i nødverge. Det første slaget ga han for å verge seg mot et angrep, mens den øvrige volden skulle hindre MC-medlemmet fra å komme seg på beina og angripe på nytt, forklarte han.

Dommerne avfeier at volden kan karakteriseres som nødverge. Selv om det kan ha vært MC-medlemmet som slo først, var responsen altfor brutal til å kunne forsvares, mener de.

29-åringen er nå dømt til ni måneders fengsel for voldsepisoden og to bilinnbrudd. I tillegg til fengselsstraffen må han betale 60.000 kroner i oppreisning til voldsofferet.