Mannen fra bergensområdet var gift med barnas mor da overgrepene skjedde i 2006. I Bergen tingrett ble han dømt for å ha slått sin mindreårige stesønn flere ganger med knyttet hånd. 47-åringen ble funnet skyldig i to tilfeller av vold mot den da 15 år gamle gutten. Retten fant det også bevist at mannen har krenket gutten over tid og kommet med nedsettende og trakasserende kommentarer.

Mannen, som nå er separert fra barnas mor, ble også funnet skyldig i å ha forgrepet seg mot sin stedatter. Jenten var under 14 år gammel, og 47-åringen ble kjent skyldig i å ha befølt henne ved flere anledninger. Hun har fått diagnosen posttraumatisk stress etter overgrepene, og retten fant det skjerpende at overgrepene ble begått av en tillitsperson som bodde i samme hus.

47-åringen erkjente ikke overgrepene mot jenten, noe retten la vekt på som en tilleggsbelastning for jenten.

Mannen var også tiltalt for å ha forgrepet seg mot en annen stedatter, og retten delte seg i skyldspørsmålet. Flertallet mente at det ikke var bevist utover enhver tvil at 47-åringen var skyldig.

Han ble imidlertid dømt for å ha brutt besøksforbudet han hadde mot familien ved flere tilfeller.

Retten satt straffen til fengsel i ett år og tre måneder. I tillegg må han betale oppreisningserstatning på 40.000 kroner til hver av de to stebarna.