Voldsepisoden skjedde ved Rema 1000-butikken i Hesthaugveien i Åsane.

I dag møtte 22-åringen til fengslingsmøte i Bergen tingrett. I tillegg til vold mot politiet, er han også siktet for ran og bæring av våpen på offentlig sted.

— Jeg anket avgjørelsen om løslatelse på stedet, sier aktor i saken, politiadvokat Jan Grahl-Madsen.

Slo mot ansiktet

22-åringen stjal mandag kveld noen øl i Rema-butikken. På vei ut skal han ha banet seg vei forbi betjeningen ved å si at han hadde kniv.

Politiet mener at trusselen gir grunnlag for å kalle øltyveriet et ran. Retten mener det er i drøyeste laget – og vil heller kalle det er tyveri med etterfølgende trusler.

Politiet kom til butikken, og ifølge siktelsen slo da 22-åringen gjentatte ganger mot ansiktet til en politimann i 50-årene. I hvert fall ett av slagene skal ha truffet politimannen i nærheten av høyre øye.

De første rapportene fra åstedet gikk ut på at politimannen fikk bloduttredelser i ansiktet, men det er ikke tatt med i siktelsen.

I forkant av slagene skal politimannen ha fått en finger ut av ledd, etter at 22-åringen rev seg løs fra grepet hans.

Tror ikke han gjør det igjen

Tidligere på dagen skal 22-åringen ha båret et lekevåpen med seg på Åsane senter. Vektere skal ha observert våpenkopien i bukselinningen hans.

Men dommeren i tingretten synes ikke det er tilstrekkelig fare for at 22-åringen skal begå ny kriminalitet. Derfor vil retten løslate ham.

Fordi politiet anket, blir 22-åringen sittende i politiets varetekt til lagmannsretten avgjør spørsmålet om fengsling.

Politiet opprettholder sin siktelse mot 22-åringen. Skulle han bli dømt for vold mot politiet, må han i utgangspunktet regne med et opphold bak murene.

bt.no har i kveld ikke fått tak i 22-åringens forsvarer.